Fri. Sep 30th, 2022
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Wat u moet weten voordat u uw huis via een makelaar verkoopt

V: Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar, maar ik wil mijn huis niet zelf verkopen. Moet ik mijn huis verkopen via een makelaar? A: Uw vraag gaat hoogstwaarschijnlijk over dubbele dienstverlening, wat betekent dat in uw geval de persoon die u vertegenwoordigt, zowel de verkoper als de koper vertegenwoordigt. In uw geval is uw makelaar uw makelaar en is hij de makelaar voor de woning.

Wanneer u uw huis via een makelaar verkoopt, zult u in de meeste gevallen een "verplicht traject" met hen moeten doorlopen. Dit is waar de makelaars in betrokken raken en proberen om zowel de koper als de verkoper tot overeenstemming te brengen over een prijs. Dit wordt een "verplicht proces" genoemd. . Hoewel het misschien een voordeel lijkt om beide partijen tot overeenstemming te brengen over een prijs, kan het in feite een nadelig effect hebben op uw kredietwaardigheid en dus op uw financiƫle toekomst.

Als u een huis koopt via een noteringsmakelaar, bent u niet verplicht om bij hen te kopen. In feite kom je er misschien nooit achter wie ze zijn of waartoe ze in staat zijn. In het geval van een dual agency-situatie, moet u ze inhuren. Ze behartigen uw belangen als u een huis koopt. Ze zullen u helpen bij het kopen van het huis dat u wilt kopen, onderhandelen over de verkoopvoorwaarden, het geld innen en de deal sluiten. Omdat ze voor u werken, zullen ze ervoor zorgen dat u een tevreden klant blijft.

Als u besluit om een huis te kopen via een makelaar die een bedrijf met twee makelaars vertegenwoordigt, moet u wat onderzoek doen om er een te vinden die u bevalt. In de meeste gevallen moet u uw onderzoek doen voordat u een bod doet om een huis te kopen. Zelfs als u ervoor kiest om uw huis op te nemen bij een advertentiebureau dat geen deel uitmaakt van een systeem met twee agentschappen, moet u toch uw eigen onderzoek doen. Het kan even duren om de juiste te vinden, maar je hebt je onderzoek gedaan. Dit zal een verschil maken in hoe snel en gemakkelijk het huis wordt verkocht.

Om een goede makelaar te vinden, moet u eerst vrienden en familie om aanbevelingen vragen. U kunt ook contact opnemen met het Better Business Bureau. Als je nog nooit eerder een listingagent hebt gebruikt, neem dan een paar minuten de tijd om er een te vinden die je prettig vindt. Zoek er een met een goede reputatie, veel referenties en die gekwalificeerd lijkt om de klus te klaren. Het heeft geen zin om met iemand samen te werken die een basisdienst niet correct kan uitvoeren. Bel de agent en stel vragen.

Als u een makelaar heeft gevonden waar u zich prettig bij voelt, vraag dan wat inleidende informatie over het huis dat u verkoopt. Lees meer over de prijs, het aantal slaapkamers en badkamers en andere details. Zodra u al deze informatie heeft, kunt u een offerte maken op basis van de informatie die u heeft ontvangen. Uw huis verkopen via een makelaarskantoor is heel eenvoudig, maar u moet wel uw huiswerk maken.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.schierbeek.nl/