Voordelen van bemiddeling bij een arbeidsconflict

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

mediation arbeidsconflict

Voordelen van bemiddeling bij een arbeidsconflict

Tijdens een arbeidsconflict is mediation een veel voorkomende manier om een conflict tussen beide partijen op te lossen. De partijen ontmoeten elkaar privé met een neutrale derde partij, de bemiddelaar, om de problemen te bespreken die beide partijen proberen op te lossen. Komen partijen er samen niet uit, dan kan de mediation aan tafel of in caucus-omgeving worden voortgezet. De bemiddelaar beweegt zich ook heen en weer met schikkingsvoorstellen.

Bemiddelaars zijn opgeleid om vroege onderhandelingen aan te moedigen en een goede werkrelatie op te bouwen tussen management en arbeid. Ze zijn er ook om advies te geven over specifieke problemen of grieven mediation arbeidsconflict verplicht. Dit kan helpen om spanningen in de deadline te vermijden en de partijen helpen om tot overeenstemming te komen. Tijdens een arbeidsconflict kan een mediator een grote meerwaarde zijn. Het kan voor beide partijen tot een beter resultaat leiden. En het kan verdere geschillen helpen voorkomen. Hier zijn enkele voordelen van mediation.

De mediators zijn onafhankelijk en onpartijdig. Het is hun taak om de partijen te helpen bij het onderhandelen over een oplossing. Ze luisteren naar beide kanten en doen suggesties voor een oplossing. Soms is mediation vrijwillig, maar het kan ook worden opgelegd door de staats- of federale wetgeving. Ongeacht de gevolgde procedure heeft de bemiddelaar niet de bevoegdheid om de partijen te dwingen tot overeenstemming te komen. Ze kunnen echter vroege onderhandelingen aanmoedigen, waardoor spanningen in de deadline worden voorkomen.

Meer informatie op: https://mediator-dordrecht.nl/