Sun. Jul 3rd, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wat is een bulletjournal? En waarom zou je er nu een beginnen?

Wat is een bulletjournal? Een bullet-journaal is in wezen net als een standaard spiraalvormig notitieboek, maar in plaats van een spiraalbinding, zijn de pagina's aan elkaar genaaid met een klein gaatje aan de bovenkant. Ik gebruik de mijne al jaren om mijn aantekeningen te ordenen. Het is geweldig om te schrijven, omdat je gemakkelijk terug kunt bladeren naar een vorige pagina zonder ernaar te hoeven zoeken.

Wat is een bulletjournal?

U kunt dit type dagboek voor veel verschillende dingen gebruiken. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een klein briefje te schrijven over een ervaring uit het verleden (of een simpele wens naar iets) en dat dan ongeopend in mijn hier te zetten voor later. Het geeft me een handige plek om aantekeningen te maken over dingen die me interesseren, en helpt me ook te onthouden om prioriteiten te stellen en die aantekeningen te schrijven wanneer dat nodig is. Bovendien kan het bijhouden van een dagboek met dit soort bulletjournals je helpen om je gedachten en idee├źn te ordenen – door scripties "in je hoofd" te schrijven, kun je duidelijker de verbanden zien tussen wat je al weet en wat je wilt bereiken. Als je op deze manier in een dagboek schrijft, zul je minder moeite hebben om afgeleid te worden door "wat als" of toekomstplannen en zal je daarom minder snel vergeten wat echt belangrijk voor je is.

Sommige mensen willen misschien beginnen met iets minder formeels, zoals een zakelijk dagboek of zelfs een familiedagboek. Maar dat zijn niet echt bullet journals. Als je op zoek bent naar iets dat praktischer is en dat je kan helpen om aan de slag te gaan met wat je moet doen, begin dan met een dagboek dat gemakkelijk toegankelijk en duidelijk is en dat je een goede schrijfstructuur geeft. Houd een paar pennen bij de hand voor snelle notities, maar ga meteen aan de slag met een bullet journal! Het zal u helpen om in de toekomst veel effectiever en effici├źnter te schrijven.

Informatie over dit onderwerp: Mylovelynotebook.nl