Fri. Sep 30th, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Makelaar

De rol van een makelaar bij de verkoop van een onroerend goed

De rol van een makelaar bij de verkoop van onroerend goed is essentieel. Zij beheren de administratieve processen van de transactie, voeren onderhandelingen en voeren namens hun klanten koopcontracten uit. Deze makelaars hebben kennis van het gebied en de woningmarkt, waardoor ze hun klanten beter van dienst kunnen zijn. Ook kennen ze het juridische jargon en papierwerk dat komt kijken bij de afrondingsfase van de verkoop. Een makelaarskantoor moet echter nog steeds redelijke stappen ondernemen om het geld van de koper te verifiëren en dit aan zijn klanten uit te leggen.

Een goede makelaar moet kennis hebben van het gebied waar hij onroerend goed verkoopt Alpha Makelaardij. Ze moeten weten in welke gemeenschappen het onroerend goed zich bevindt en hoe de gemeenschap op het onroerend goed zal reageren. Ze moeten ook ervaring hebben met het verkopen van vergelijkbare eigendommen. Door dit te doen, zullen ze een database hebben van geregistreerde kopers die het onroerend goed willen kopen. Als gevolg hiervan zullen de makelaars eerder geneigd zijn om het onroerend goed voor meer dan de vraagprijs te verkopen. Zij moeten advies kunnen geven over het proces van aan- en verkoop van een huis.

Het honorarium dat een makelaar in rekening brengt, dient duidelijk in het contract te worden vermeld. De vergoeding moet gebaseerd zijn op de overeengekomen verkoopprijs van het onroerend goed. De makelaar moet ook eventuele extra kosten, zoals advertentiekosten en foto's, bekendmaken. Op deze manier heeft de klant een idee van wat de kosten zullen zijn voordat hij een contract ondertekent. Het honorarium moet ook de kosten van de diensten van de makelaar dekken. Als de vergoeding hoger is dan de overeengekomen verkoopprijs, moet de koper de mogelijkheid hebben om voor een andere makelaar te kiezen.

Voor meer informatie zie: https://alphamakelaardij.nl/