Fri. Sep 30th, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Een makelaar is een belangrijk onderdeel van het koopproces van een huis. Hij moet kunnen luisteren naar uw behoeften en wensen en u adviseren wanneer uw verzoeken onredelijk zijn. Daarnaast moet hij je kunnen adviseren over de lokale woningmarkt. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de woningmarkt.

Een goede beschrijving van de aanbieding is beknopt en benadrukt de beste eigenschappen van het onroerend goed. Het moet ook de voorzieningen benadrukken die kopers willen in een nieuw huis Nouwen.nl makelaars Dordrecht. In sommige buurten voelen kopers zich bijvoorbeeld aangetrokken tot een huis met een zwembad, dakterras of de nabijheid van groene ruimten. De kopie moet ook beknopt zijn en vrij van vastgoedjargon.

Het bedrag van de verkoopopbrengst is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verkoopprijs van het onroerend goed, de sluitingskosten en het eventuele uitstaande hypotheeksaldo. Als een verkoper samenwerkt met een makelaar, ontvangt hij waarschijnlijk een netto-blad van de verkoper met de geschatte verkoopopbrengst. Als de verkoper in escrow is, ontvangt hij ook een sluitingsverklaring van de geldschieter.

Voordat u een makelaar inschakelt, moet u wat achtergrondcontroles doen en vragen stellen. Het is het beste om een erkende agent in te huren als u er zeker van wilt zijn dat hij gekwalificeerd is voor de baan. Je moet ook iemand kiezen die zich inzet om het best mogelijke werk voor de klant te doen.

Meer weten? Klik dan hier: Nouwen.nl