Fri. Sep 30th, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Makelaar

3 tips om het dure aankoop- of verkoopproces van een huis te vermijden

Makelaars in onroerend goed zijn al lang in staat om hoge commissies in rekening te brengen aan kopers en verkopers zonder enige voordelen aan beide partijen te bieden. Hoewel commissies voornamelijk gebaseerd zijn op het vermogen om een huis te verkopen of te kopen, moeten kopers en verkopers op hun hoede zijn voor verborgen prikkels die hen daadwerkelijk financieel kunnen schaden. Hier zijn 3 tips om u als koper of verkoper te helpen meer geld te verdienen door een huis te kopen of verkopen en om onnodige makelaarscommissies te vermijden:

Tip één – Kopers en verkopers moeten aandringen op alle voordelen van de aanbiedingen van de makelaar, maar ze moeten zich bewust zijn van de kosten van sommige van die voordelen. De commissie van de typische makelaar in onroerend goed is meestal vijf tot zes procent, wat $ 12.500 tot $ 15.000 is voor een huis dat op of onder de marktwaarde is geprijsd. Kopers kunnen vaak onderhandelen over deze prijsverlagingen als ze aantonen dat de huizen waarin ze geïnteresseerd zijn onder de marktwaarde geprijsd zijn, maar dit is iets waar kopers altijd op moeten letten.

Tip twee – Kopers moeten bekend zijn met eventuele onvoorziene omstandigheden die aan het onroerendgoedcontract kunnen zijn verbonden en zorg ervoor dat ze deze zorgvuldig lezen voordat ze ondertekenen eersel wendbaar. In veel gevallen moeten kopers betalen voor bepaalde zaken, zoals inspecties, taxaties, reparaties en eigendomsverzekeringen als onderdeel van de aankoop of verkoop van een huis. Vraag de makelaar zeker naar eventuele onvoorziene omstandigheden. Dit helpt onverwachte kosten te voorkomen wanneer het tijd is om het contract te ondertekenen.

Klik hier om meer te lezen: https://benstraatman.nl/