Fri. Sep 30th, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels weelderig vandaan? De term "Metro Tile" verwees oorspronkelijk naar de kenmerkende keramische tegels die in het begin van de 20e eeuw werden gebruikt in de muren van Londense metrostations en de metrostations in New York City. Hoewel de naam later werd gewijzigd, is het oorspronkelijke concept van het product hetzelfde. De tegel is gemaakt van een geglazuurd kleimateriaal dat een mengsel is van zand en cement. Het materiaal is typisch wit en is verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder zwart.

Waar komen metrotegels vandaan?

De Metrotegel heeft een lange geschiedenis, die begint in het begin van de 20e eeuw. Ontworpen om grote ruimtes te bedekken en waterdicht te zijn, was het de eerste tegel die op metrostations werd gebruikt. Deze tegel is over het algemeen gemaakt van keramiek en afgewerkt in witte glans. Sindsdien heeft het zijn doel uitgebreid met een breder scala aan afwerkingen, kleuren en maten. Zijn populariteit groeide naarmate meer mensen het begonnen te gebruiken als vloermateriaal in interieurprojecten.

Er zijn twee veelvoorkomende soorten metrotegels. De ene is afgeschuind en is over het algemeen 75 mm bij 150 mm. Een ander is plat. Ondergrondse tegels zijn over het algemeen groter en hebben een vlakke voorkant. H&E Smith levert beide soorten tegels. Dit soort tegels is een goede keuze voor brandpunten. Deze kunnen op elke ondergrond worden gebruikt. Wil je echter een elegantere uitstraling, kies dan een ander tegeltype.

Meer info over dit artikel: Retrotegels