Sun. Jul 3rd, 2022
Blauw makelaars
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het klinkt misschien vreemd om te vermelden dat de aandelenmarkt een plaats is die uitsluitend via blauwe makelaars handelt, maar dit is waar. Deze makelaars zijn gespecialiseerd in het verhandelen van blue chips, wat betekent dat ze zeer hoge inzetten op dat aandeel hebben. Ze kunnen geld verdienen als het aandeel daalt, of ze kunnen veel geld verliezen als dat niet het geval is.

Houd er echter rekening mee dat deze aandelen niet altijd op dezelfde manier worden gewaardeerd.

Veel beleggers zullen een aandeel kopen simpelweg omdat ze denken dat het een koopje is, terwijl anderen naar de prestaties van het bedrijf in het verleden kijken en beslissen of het het goed zal blijven doen, of dat het een goed moment is om te verkopen.

Koopt u aandelen via een van deze makelaars, dan bezorgen zij u een account. U kunt dan handelen via het systeem van de makelaar. Het verschil tussen het kopen en verkopen van aandelen via een brokeraccount is dat de computer van de broker wordt gebruikt om marktgegevens te analyseren en de beste tijden te vinden om te kopen en verkopen. Deze informatie wordt vervolgens naar uw account gestuurd, die op zijn beurt uw winst in de vorm van commissies naar uw account stuurt.

Dus hoe kan dit u helpen?

Laten we aannemen dat u hoopt wat geld te verdienen door een deel van Apple-aandelen op te kopen en vervolgens te wachten tot de aandelenkoers weer omhoog gaat. Als u het aandeel via een van deze makelaars heeft gekocht, kunt u uw winst nemen en dat geld gebruiken om uw makelaar te betalen (of u kunt het systeem van uw makelaar gebruiken om winst voor u te nemen en aandelen van Apple voor u te verkopen).

Natuurlijk zijn er andere toepassingen voor blauwe makelaars. Een daarvan is als u aandelen van welke aandelen dan ook wilt kopen, maar u zich geen zorgen wilt maken dat u uw handen vuil maakt. Als het u niet uitmaakt hoeveel u betaalt, kunt u een onafhankelijke makelaar inschakelen, maar de meeste onafhankelijke makelaars zullen een vergoeding in rekening brengen.

Een onafhankelijke makelaar kan goed zijn als u weet wat u zoekt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u elke dag maar een klein aantal aandelen hoeft te kopen en dat u waarschijnlijk een makelaar nodig heeft die voor u de goedkoopste aandelenkoersen kan vinden. Er is geen druk om uw handen vuil te maken en met verkopers om te gaan. Onafhankelijke makelaars vragen doorgaans hogere commissies, maar ze zijn het waard als u alleen op zoek bent naar de goedkoopste aandelen.

Er zijn veel verschillende soorten blauwe makelaars die er zijn. Het is het beste om rond te kijken en de beste te vinden voor uw behoeften. Als u net begint met handelen, begin dan met een onafhankelijke makelaar. En als u gewend bent om een ​​online makelaar of effectenmakelaar te gebruiken, heeft u misschien een betere kans om blauwe effectenmakelaars te vinden die u zullen helpen de goedkoopste aandelen van Apple en andere aandelen te vinden.

Klik hier voor meer informatie: Makelaar Gouda