Sun. Jul 3rd, 2022
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Wat is mijn huis waard? Dit is een vraag die veel huizenkopers, verkopers of toekomstige huizenkopers zichzelf stellen wanneer ze door de Multiple Listing Service (MLS) -database zoeken om het perfecte huis voor hen te vinden. Huispedia biedt deze service aan zodat huizenkopers een beter inzicht krijgen in wat hun huis waard kan zijn. Wat is mijn huis waard?

Het antwoord op de vraag “Wat is mijn huis waard?” hangt van veel factoren af. Enkele van deze factoren zijn onder meer: huidige verkoopprijzen, de staat van het huis en eventuele verbeteringen die aan het huis zijn aangebracht, de nabijheid van populaire plaatsen zoals winkels, restaurants en andere attracties, de afstand tot stadsvoorzieningen zoals parken, winkelcentra en openbaar vervoer en de ligging van de woning in het algemeen. Ook de beschikbaarheid van banen en andere voorzieningen in de omgeving spelen een rol bij de woningwaarden.

Taxateurs zijn taxateurs die binnenkomen en een woning inspecteren en een schatting geven op basis van de informatie die ze verzamelen. De schatting van een woning door een taxateur kan meestal hoger of lager zijn dan die van een koper. De diensten van een taxateur worden niet geadverteerd en worden doorgaans betaald door een makelaar wanneer een huis wordt verkocht. Als de makelaar een vergoeding wil vragen aan een taxateur, is dat geen probleem. De huiskoper mag nooit een taxateur betalen voor een schatting.

Een makelaar zal u geen prijs geven, maar zal vaak een aantal recente verkopen en vergelijkbare verkopen hebben die hij u kan geven. De recente verkopen en soortgelijke verkopen worden verkocht door makelaars als onderdeel van hun service. U moet de makelaar om deze informatie vragen en deze beschikbaar hebben als u hem ontmoet. Als een makelaar geen informatie heeft over recente verkopen, maar beweert dat hij er een groot aantal beschikbaar heeft, wees dan wantrouwig. Makelaars weten dat u meer informatie wilt over de huizen die ze verkopen, niet alleen hun eigen mening. Als de makelaar slechts een paar recente verkopen heeft en geen vergelijkbare verkopen voor het gebied, is het huis dat hij verkoopt mogelijk niet zoveel waard als een huis met recente verkopen en veel vergelijkbare verkopen.

Een vergelijkende marktanalyse (C.M.A.) rapport wordt maandelijks opgesteld door vele nationale en lokale makelaars. Het rapport geeft een overzicht van de huidige prijzen, rentetarieven, leegstandspercentages en verkooptrends. Deze informatie kan door huizenkopers worden gebruikt om in te schatten wat de woning waard zal zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een kleinere markt.

Huizenkopers mogen nooit vragen: “wat is mijn huis waard?” in plaats daarvan zouden ze moeten vragen: “Hoeveel moet ik ervoor bieden?” De taxateurs kunnen deze vraag beantwoorden, omdat ze de huidige prijzen en trends voor vergelijkbare woningen in de omgeving volgen. Ze hebben toegang tot nationale databases met woningwaarden en prijzen, verkoopactiviteiten van het afgelopen jaar en recente taxatiewaarden. Deze informatie helpt kopers te bepalen wat ze voor een huis moeten aanbieden als ze het gaan verkopen.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/