Sun. Jul 3rd, 2022
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De tuinder of hovenier is degene die tuinbouwplanten voor mensen ontwerpt en bouwt. Er is geen tuinbouwexpert voor nodig om als tuinder te kunnen werken. Je hebt gewoon liefde voor planten nodig en een flair voor kunst en design. Dit kun je leren nadat je op jonge leeftijd tuinierlessen hebt gevolgd. Voor degenen die een natuurlijke neiging tot planten hebben, is tuinbouw echter een geweldige carrièremogelijkheid.

Veel mensen willen hun eigen tuin kunnen aanleggen en door later in het leven tuinierlessen te volgen, kan dit je daarbij helpen. Als je van het planten en kweken van planten houdt, ben je misschien een ideale kandidaat voor de baan van tuinder. Een tuinder bouwt en onderhoudt tuinbouwplanten. De belangrijkste taak van een tuinder is om een tuin te bieden die aantrekkelijk en aantrekkelijk is voor het oog.

Om tuinbouwer te worden, heb je minimaal een hbo-diploma nodig. Om in aanmerking te komen voor een opleiding landschapsarchitectuur en tuinbouw, moet je op zoek zijn naar een graad in tuinbouw. Er zijn veel hogescholen en universiteiten die landschaps- en tuinbouwprogramma’s aanbieden. De meeste hogescholen hebben een tuinbouwafdeling die lessen in landschapsarchitectuur en tuinbouw aanbiedt als onderdeel van de algemene landschapsafdeling.

Sommige landschapsprogramma’s bieden certificaatprogramma’s in de tuinbouw. Deze programma’s vereisen dat je de middelbare school al hebt afgerond en enige ervaring hebt met landschapsarchitectuur. Met het certificaatprogramma kun je potentiële werkgevers laten zien dat je serieus bent over het nastreven van een carrière in de tuinbouw. Het certificaatprogramma omvat lessen in tuinbouwtheorie, tuinbouwwetenschap, tuinbouwbedrijfsbeheer, tuinbouwmarketing, tuinbouwverkoop, vermeerdering en transport van planten en tuinbouwmarketingtechnieken. Nadat u het certificaatprogramma heeft afgerond, moet u het staatsexamen voor tuinbouwers met goed gevolg afleggen.

Het eerste jaar dat je als tuinder werkt, zal niet veel onderwijs in de kunst van het landschapsontwerp opleveren. Om jezelf de vaardigheden aan te leren die je nodig hebt om succesvol te zijn als tuinder, zul je een stage bij een ervaren tuinder moeten volgen. Deze stage levert je veel ervaring op in ontwerp, tuinbouwhandeltheorie en tuinbouwbedrijfsbeheer. Als bijkomend voordeel van je leertijd, zul je worden blootgesteld aan de meest up-to-date technologie in landschapsarchitectuur.

In het laatste jaar van je dienstverband als hovenier maak je kennis met het ontwerpteam dat je ondersteunend personeel zal zijn voor de rest van je carrière. Op dit moment zul je waarschijnlijk als individu beginnen te werken of als onderdeel van een ontwerpteam. Ontwerpteams bestaan doorgaans uit één tuinder, één ontwerper en één tuinman. Samen zullen ze de visie van een klant voor een nieuwe tuinruimte ontwikkelen en implementeren door middel van een systematische aanpak die brainstorming, aanplant, ontginning en onderhoud omvat.

Meer informatie … https://www.boumanhoveniers.nl/hovenier-delfgauw/