Het verschil tussen echt en Hauptwerk kerkorgel

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Eeuwenlang is het kerkorgel een belangrijk onderdeel geweest van elke kerk ter wereld. Sindsdien is het veranderd naarmate technologie en innovatie zich hebben ontwikkeld. Tegenwoordig is het kerkorgel een zeer geavanceerd muziekinstrument dat een expert nodig heeft om het goed uit te voeren en te bespelen. In veel opzichten lijkt het kerkorgel op een audioapparaat dat zeer complex is. Hoewel veel mensen misschien niet denken dat de verschillen tussen hauptwerk en echt kerkorgel erg belangrijk zijn, zijn ze buitengewoon belangrijk. Hoewel veel mensen het echte orgel beschouwen als meer dan alleen een muziekinstrument, zijn de overeenkomsten tussen de twee apparaten erg opvallend. Hoewel de meeste mensen de vele verschillende verschillen tussen de twee niet beseffen, kunnen ze een enorm verschil maken in de kwaliteit van de muziek die ze produceren. Op deze website lees je meer over deze verschillen.

Het eerste verschil tussen het hauptwerk en het echte orgel is het toonhoogtebereik. De galm en de andere pijpgeluiden vormen de basis van het originele geluid en het geluid komt van het toetsenbord. Tot nu toe was het niet mogelijk om diezelfde geluidsweergave op het kerkorgel bij u thuis te brengen. Door een stuk hardware te hebben dat de “heterodyne” wordt genoemd, is het mogelijk om hetzelfde geluid als het echte orgel te reproduceren. Hoewel veel mensen geloven dat het echte orgel veel gecompliceerder is dan het hauptwerk, is deze overtuiging onjuist.

Het tweede grote verschil tussen het hauptwerk en het echte orgel is het volume van het geluid. Er bestaat niet zoiets als een hoge of lage toon als het gaat om het echte orgel. In plaats daarvan moet je de toonhoogte van het geluid van laag naar hoog kunnen veranderen om te compenseren dat er geen echt lage noot is. Hetzelfde kan gezegd worden voor het kerkorgel; als de persoon die het speelt niet de mogelijkheid heeft om de toonhoogte van het geluid van laag naar hoog te veranderen, zal het geluid er nooit goed uitkomen. Om dit onvermogen te compenseren, worden veel van de orgels tegenwoordig geleverd met versterkers en voorversterkers die een veel beter geluid kunnen geven.