Sun. Jul 3rd, 2022
Glutenvrij Vlees
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Als bij u coeliakie is vastgesteld, kan glutenvrij eten een verre droom lijken.

Het is echter mogelijk om een glutenvrije levensstijl te leiden door de juiste producten en voedselcombinaties te kiezen. Als ik zeg ‘juiste voedselcombinaties’, bedoel ik niet je neus opdraaien bij het idee van ‘vleesalternatieven’ of bizarre ‘vleesalternatieven’ kopen om de gluten te vermijden.

Het eerste dat u moet weten over glutenvrij vlees voedsel, is dat het niet altijd lekker smaakt. Dit komt omdat er geen vet of olie is om de smaak van het aanstootgevende voedsel te verhullen. Er is echter een iets andere keuze voor maaltijden dan die we sinds onze kindertijd hebben gehad. Quorn heeft een aantal geweldige alternatieven bedacht voor vlees en groenten die je gemakkelijk thuis kunt maken zonder een enorme maaltijd te hoeven koken.

U kunt uw dag beginnen met Quorn’s populaire ‘Quorn Baking Chicken’.

Dit gerecht maakt gebruik van traditionele ingrediĆ«nten zoals kip, champignons en aardappel om een smaakvolle basis te creĆ«ren voor je eigen ‘gebakken kip’. Voor een extra smaakboost kun je ook wat wortels en paprika’s aan de mix toevoegen, afhankelijk van hoe je het lekker vindt. Je kunt dit gerecht afmaken met een kant van verse gemengde groenten zoals selderij en asperges. Zorg ervoor dat je genoeg van de ‘gebakken kip’ die je maakt eet – je wilt je maag niet te vol doen en hem verstikken zoals je zou kunnen met een zak voorverpakte kip!

Als je van kip houdt, maar bang bent dat je teveel van het witte gedeelte eet, dan vind je Quorn’s Chicken of the Stone misschien leuk. Dit gerecht gebruikt restjes kip die je misschien al eerder hebt weggegooid. Het is zelfs nog beter als u een aantal stukjes weggooit in uw compostbak! Van de restjes kun je vervolgens bouillon maken voor soepen en stoofschotels. Voeg wat wortels en bleekselderij toe en je hebt binnen no-time een heerlijk bijgerecht.

Als u op zoek bent naar iets anders om uw vegetarische maaltijd aan te vullen, probeer dan Glutinosaus met lente-uitjes. Het is gemaakt met gedroogde knoflook, olijfolie en citroensap en heeft een smaak die niet van deze wereld is. Worsten kunnen ook worden gebruikt in soepen en stoofschotels, maar ze moeten eerst fijngehakt worden. Voeg ze dan gewoon toe aan uw favoriete groente of aan uw hoofdgerecht. Linda McCartney maakt een hartige worstsoep genaamd ‘Sausage and chips’ die veel smaak heeft maar niet te heet is, in tegenstelling tot sommige andere vleesalternatieven op de markt.

Enkele van de andere recepten uit de glutenvrije voedsellijst die het proberen waard zijn, zijn de ‘Tesco Plant Kitchen worst en chips’, ‘Hubba Hubba’, ‘Carnitine Creamsicle’, ‘Butternut Squash with Red Peppercorn Stuffed Pork’, ‘Crockpot Italian worst ‘en de’ Zure room en mosterd ‘. Zoals bij elk nieuw dieet, moet u ervoor zorgen dat alle voedingsmiddelen die u vervangt door glutenvrije versies van goede kwaliteit zijn. Je wilt niet eindigen met voedsel dat naar karton smaakt. Zorg er ten slotte voor dat u eventuele veranderingen in uw dieet volgt door regelmatig kleine porties te eten.

 

 

Lees meer op deze webpagina: https://cooltomeatyou.nl/