Glutenvrije vlees- en zeevruchtengerechten met een spannende twist

Glutenvrij Vlees
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De meeste nepvleesproducten van tegenwoordig zijn gebaseerd op soja- of koeienproteïne, maar er zijn ook tal van veganistische opties. Helaas bevatten veel van de huidige vleesproducten gluten voor degenen die een glutenvrij dieet volgen. Er zijn echter manieren waarop u heerlijk smakend en gezond voedsel kunt krijgen. U kunt bijvoorbeeld uw eigen glutenvrije vleeswaren en kazen koken. Maar welke recepten werken het beste?

Het is misschien moeilijk om te beslissen, maar met een paar tips kun je vanaf het begin heerlijk eten maken dat goed voor je is.

Als je op zoek bent naar een heerlijk vleesrecept, moet je zeker beginnen met Quorn. Quorn is een topmerk van vegetarisch koken in Amerika, en ze produceren echt smakelijke maaltijden. Als je overgebleven vlees gebruikt, zoals groentesnippers of spareribs, kun je met zo ongeveer alles fantastische maaltijden bereiden.

Hier zijn een paar manieren waarop je overgebleven Quorn kunt gebruiken om thuis te koken:

Ten eerste, als je van kip houdt, kun je een kippenbraadpan maken met overgebleven reepjes vlees (of andere stukken vlees), samen met wat groentenmoes en kikkererwten. Deze maaltijd vriest goed in, waardoor je hem niet al te vaak hoeft te maken. In plaats van gehakt of kippenvlees te gebruiken, kunt u ook overgebleven vegetarische hamburgers van uw vorige bereiding gebruiken. Je kunt de kip een paar uur marineren in wat olijfolie, kruiden zoals rozemarijn en tijm, knoflookpoeder, peper en citroensap, en dan bakken in een oven. Serveer de ovenschotel met wat gebakken aardappelen en rijst voor je glutenvrije dieet!

Als je van hamburgers houdt, zijn er tal van manieren om je favoriete burger op te fleuren. Voor een gezond en smakelijk alternatief, probeer eens maïspasteitjes gemaakt met Tesco-plantenvoeding. Deze pasteitjes zijn gemaakt met soja- en tarwegluten en worden overgoten met kaas, ui en rode paprika. U kunt allerlei soorten groenten aan de pastei toevoegen, inclusief komkommers, tomaten, olijven, uien en pittige paprika’s om het extra smaak te geven. Heerlijk!

Glutenvrije taco’s zijn leuk om te maken, en je kunt gemakkelijk variatie toevoegen aan je gewone taco-avond door je eigen maïs- of bonentortillachips te maken en lekkere taco’s op te kloppen. Voeg gewoon wat salsa toe om de smaak een boost te geven, en wat verse salsa (ik voeg graag een beetje koriander en gehakte tomaten toe aan de salsa). Zorg ervoor dat je de tortillachips invriest totdat je klaar bent om de taco’s te maken – je kunt ze maximaal een week in de vriezer bewaren. Gebruik je eigen tacovlees (erwten, bonen, kip, etc.) en doe alles in de tortilla-schaal en eet meteen.

De meest populaire glutenvrije gerechten zijn gerechten die azijn gebruiken. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om creatief te worden met ingrediënten die meestal rechtstreeks van de wijnstok komen. Als je wat koriander, rode pepervlokken, knoflook, azijn, tomatensaus of een ander interessant ingrediënt hebt, kun je het op smaak brengen met honing, chutney of mosterd. Deze smaken zullen meer aanwezig zijn in de diepere smaken van azijn, waardoor het gerecht rijker en lekkerder wordt. Mijn favoriete azijnsmaak is curry. Bekijk Linda McCartney’s e-book over glutenvrij eten voor meer recepten met deze interessante draai aan glutenvrij eten.

 

 

Lees meer op deze webpagina: https://cooltomeatyou.nl/