Sun. Jul 3rd, 2022
auto importeren duitsland
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Waarom is het belangrijk voor autobezitters om een ​​Auto Importeren Duitsland? Deze vraag heeft veel antwoorden, maar een van de belangrijkste is dat u geld kunt besparen. Bijkomend voordeel zijn de lagere tarieven van nieuwe en tweedehands auto’s in Duitsland vergeleken met de Verenigde Staten. Het is ook niet verwonderlijk dat veel particuliere en commerciële autobezitters naar Duitsland kijken om hun favoriete auto te importeren.

Er zijn echter enkele technische procedurele stappen die moeten worden genomen bij het importeren van de door u gekozen auto in Duitsland. Dit artikel beschrijft deze procedures en legt uit hoe u ze moet aanpakken.

Hoe vind je de plek om te bezoeken?

U moet een auto-invoervergunning in Duitsland aanvragen voordat u met het proces kunt beginnen. Deze applicatie is gratis en moet worden gedaan door deze in te dienen bij de Automobile Import Verification Service (AVIS) in de Duitse staat waarnaar u verhuist. Na het indienen van uw aanvraag kunt u erachter komen wat het proces inhoudt. Meestal duurt het zeven werkdagen voordat u een formele kennisgeving over uw vergunning ontvangt.

Om goed voorbereid te zijn op uw import, is het aanbevolen dat u alle benodigde documenten en papierwerk met betrekking tot uw voertuig en uw thuisland in Duitsland aanschaft. U kunt er zelfs voor kiezen om de papieren rechtstreeks naar u te laten mailen als dit u uitkomt.

Zodra uw papierwerk is ontvangen, moet u dit indienen bij AVIS om een ​​kopie van uw aanvraag te verkrijgen. Het bureau is verantwoordelijk voor het verifiëren van alle informatie die u verstrekt om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming is met de wet. Als u niet de juiste informatie verstrekt, wordt uw aanvraag afgewezen en mag u uw geïmporteerde voertuig niet in bezit nemen.

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u een tijdelijke vergunning om met uw geïmporteerde auto in Duitsland te rijden. U moet uw auto inleveren bij de autoriteiten in de staat waar u naartoe bent verhuisd wanneer uw auto-invoervergunning verloopt. U krijgt een nieuwe vergunning die geldig blijft tot u terugkeert naar Duitsland om het importproces te voltooien. Als u eenmaal in Duitsland bent teruggekeerd, moet u uw auto terugbrengen naar de oorspronkelijke plaats waar u hem hebt gekocht om een ​​nieuwe voor privégebruik te verkrijgen.

Als u eenmaal uw auto-invoervergunning heeft verkregen, zou het heel gemakkelijk moeten zijn om uw voertuig in Duitsland te verkrijgen. Duitsland heeft strenge immigratiewetten en u wordt niet tegengehouden of weggestuurd bij een van de verschillende grensovergangen. U zou geen problemen moeten hebben om een ​​auto door de normale procedures voor binnenkomst te krijgen.

Required tips when buying a bezoek de site

Zolang u uw auto niet beschadigt of vernielt, moet het vrij gemakkelijk zijn om uw auto onderweg te krijgen. Uw voertuig moet zonder problemen veilig op de plaats van bestemming aankomen. Het is echter mogelijk dat u onderweg vertraging oploopt als gevolg van verkeersproblemen of andere problemen.

Het is belangrijk op te merken dat een auto meestal niet op de openbare weg in Duitsland kan worden gereden totdat deze door de douane is gepasseerd. Dit geldt met name voor enkele van de kleinere auto’s die uit het buitenland worden geïmporteerd. Om eventuele vertragingen te voorkomen, kunt u het beste uw auto laten inspecteren voordat u hem naar de luchthaven of op de snelweg rijdt.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u met uw geïmporteerde auto op de openbare weg gaat rijden. U dient rekening te houden met eventuele veiligheidsrisico’s die u heeft met betrekking tot het rijden op Duitse straten en deze op te lossen met de dealer die de auto in eerste instantie aan u heeft verkocht. Het is ook een goed idee om onderweg foto’s te maken, zodat u eventuele problemen met uw voertuig kunt documenteren. Als u problemen opmerkt, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw geïmporteerde auto, die u zal helpen bij het oplossen van het probleem.

Wanneer u uiteindelijk besluit uw auto voor invoer naar uw thuisland te brengen, is het raadzaam om voor uw vertrek naar Duitsland contact op te nemen met de fabrikant om te controleren of alles in orde is. Als u reparaties of onderhoudsproblemen heeft, kunt u het beste van tevoren de exacte details achterhalen. Zorg ervoor dat uw voertuig goed is gedetailleerd voordat u op reis gaat, zodat u zich erop kunt voorbereiden. U kunt na aankomst geen wijzigingen meer aanbrengen als u er thuis niet voor gezorgd heeft.

Kortom, het bezoek de site importeren van een auto naar Duitsland is een proces dat niet moeilijk is en gemakkelijk kan worden uitgevoerd als het correct wordt uitgevoerd. U moet niet aarzelen om contact op te nemen met een plaatselijke autodealer of importbedrijf om de informatie te verkrijgen die u nodig heeft om u voor te bereiden.