Sun. Jul 3rd, 2022
code 95 cursussen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Probeert u uw interesse in de automobielsector in een opleidingsschool voor autotechnologie te matchen met het juiste programma? Het is een must om de functies waarop u kunt solliciteren na het voltooien van uw opleiding te herzien om ervoor te zorgen dat uw loopbaanbeslissing aansluit bij uw interesses en doelen.

Vandaag gaan we dieper ingaan op de twee beroemde carrièremogelijkheden in de auto-industrie, wat ze gemeen hebben en hoe ze variëren. Zie hoe de positie van een aanrijdingstechnicus wordt vergeleken met die van een automonteur met dit bericht van Code 95 Cursussenen.

Botsing herstellen: een spoedcursus

Een botsingsmonteur is aansprakelijk, zoals de term suggereert, voor het repareren van voertuigen die bij een ongeval of aanrijding zijn betrokken. Deze specialisten op het gebied van revisie na een ongeval hebben buitengewoon veel ervaring met de technieken en processen die nodig zijn om schade aan een auto te herstellen, of het nu gaat om grote en structurele of kleine en cosmetische schade.

In een speciale autoservice-reparatiefaciliteit of binnen de routineserviceafdeling van een dealer kunnen aanrijdingsmonteurs werken. Het restaureren van het frame van een voertuig met behulp van bankapparatuur voor het rechttrekken van het frame, het gebruik van een lasser om een ​​kapot spatbord te repareren of het aanbrengen van een nieuwe verflaag op een voertuig in gespecificeerde spuitcabines zijn enkele typische taken die een aanrijdingsmonteur kan hebben in de wachtrij voor de dag.

In een notendop: een automonteur

Op een meer regelmatige basis probeert een automonteur de componenten en systemen van een voertuig te repareren en te onderhouden. Automonteurs bieden een holistische behandeling voor het voertuig van een klant in het servicecentrum van een dealer of een onafhankelijke reparatiewerkplaats door zowel preventieve onderhoudsprocedures uit te voeren (zoals het afstellen van de olie van een voertuig of het draaien van de banden), als ook onderhoud indien nodig (zoals als diagnose en reparatie van een verstoorde transmissie).

Het kan zijn dat de autotechnici van tegenwoordig routine-inspecties uitvoeren op een normale dag, de remblokken van een voertuig verwisselen, de uitlijning van een auto controleren of de oorzaak van een probleem oplossen dat door een voertuigeigenaar is geïdentificeerd.

Wat we gemeen hebben

Het lijkt misschien anders dan hun namen voor aanrijdtechnici en automonteurs, maar ze hebben eigenlijk nogal wat gemeen. U hebt bijvoorbeeld een grondige kennis nodig van de verschillende onderdelen en mechanica van een voertuig in beide posities, oog voor detail bij het uitvoeren van reparaties en het vermogen om een ​​probleem te diagnosticeren en de beste oplossing aan een voertuigeigenaar voor te stellen.

De opleiding en ervaring die nodig zijn voor toekomstige banen is een ander aspect dat deze veeleisende en bevredigende loopbaantrajecten gemeen hebben. Na het afronden van een 2-jarige postsecundaire beroepsopleiding kunnen instapposities in deze beroepen worden verkregen door ofwel botsingsreconditioneringstechnologie ofwel autotechnologie te bestuderen.

We hopen dat je het leuk vond om meer te weten te komen over deze legitieme auto-beroepen. Ontdek ML Opleidingen Klik op het programma dat u interesseert om te zien wat het te bieden heeft en of het bij u past als u meer wilt weten over het programma dat wordt aangeboden op een tweejarige postsecundaire opleidingsschool.