Sun. Jul 3rd, 2022
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Een goede band met uw makelaar is essentieel. Ervaring is belangrijk. Vraag uw makelaar naar hun kennis van de omgeving en de vastgoedmarkt. Deze persoon kan waardevol inzicht geven in de geschiedenis van de stad en de lokale voorzieningen. Een makelaar kan je vertellen of een bepaalde school goed is of niet, en ook hoe het woon-werkverkeer is . Misschien wilt u een makelaar met ervaring overwegen, maar u moet ook iemand vinden die zichzelf goed kan promoten.

Wanneer u een makelaar inhuurt, wees dan bereid om hen een commissie te betalen variƫrend van 0,75% tot drie procent van de prijs van uw huis. Sommige agenten zijn gratis, maar u moet altijd met uw agent onderhandelen over vergoedingen en commissie. Het honorarium van een makelaar moet bij de prijs van uw woning zijn inbegrepen en schriftelijk worden vastgelegd. Als je het niet zeker weet, praat dan met vrienden en familie over een goede makelaar.

Houd ook aantekeningen bij van de gesprekken die u met uw makelaar voert. Op deze manier kunt u er later naar teruggrijpen. Zorg ervoor dat u tijdens de onderhandelingen veel vragen stelt en eventuele discrepanties opvolgt. Houd er rekening mee dat het de plicht van de makelaar is om eerlijk tegen u te zijn. Vraag de makelaar zeker naar de staat van de woning. In sommige gebieden worden verzegelde biedingen geaccepteerd, maar deze zijn niet wettelijk bindend.

Meer informatie op: Helm & Heus