Sun. Jul 3rd, 2022
auto importeren duitsland
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Er zijn veel redenen waarom auto importeren duitsland auto’s zouden willen kopen. Bijkomend voordeel zijn de relatief lagere kosten van gebruikte en nieuwe auto’s in Duitsland in vergelijking met het Verenigd Koninkrijk. Het is ook niet ongebruikelijk dat mensen geïmporteerde auto’s als hun belangrijkste vervoermiddel gebruiken in plaats van de traditionele gezinsauto. Er zijn echter een aantal juridische formaliteiten die u moet doorlopen bij het importeren van een auto uit Duitsland, dus het is belangrijk dat iedereen die deze optie overweegt, begrijpt wat hij doet.

In Duitsland kunt u maar één auto tegelijk importeren. Voor auto’s jonger dan 3 jaar is geen invoervergunning vereist. Dit staat bekend als de Gewerberecht die van toepassing is op nieuwe auto’s. Als u meer dan één auto invoert, moet u een speciale auto-invoervergunning aanvragen. Als u met de geïmporteerde auto op de weg wilt rijden, moet u de auto als buitenauto bij u laten importeren.

Hoe vind je de plek om te bezoeken?

Een ander ding waar u op moet letten als u overweegt een auto in Duitsland te importeren, is de autoverzekering die u moet dekken. De Duitse autoverzekeringswet verschilt enigszins van land tot land. U moet nagaan of het door u gekozen land naast de gebruikelijke autoverzekeringsbeperkingen beperkingen heeft op het gebied van autoverzekeringen. Als uw voertuig is gestolen of beschadigd door vandalisme, biedt de verzekeringsmaatschappij in deze gevallen geen dekking onder uw dekking.

De wettelijke invoerprocedure vereist ook dat u uw auto voorziet van een internationaal APK-certificaat. Dit certificaat bewijst dat uw auto voldoet aan alle importeisen voor auto’s in het VK, inclusief het APK-certificaat.

De Gewerberecht biedt enige flexibiliteit in termen van het vervoeren van uw voertuig, zolang het voertuig vergezeld gaat van een geldige kopie van het Gewerberecht-certificaat, samen met een ondertekend contract voor het voertuig dat wordt geëxporteerd en het aankoopbewijs van het voertuig van de importeur van de Duitse auto. Alle documenten die zijn ondertekend door de verkoper van het voertuig in het VK, evenals door de koper, kunnen niet als bewijs worden gebruikt in gerechtelijke procedures.

Auto-importeurs moeten ervoor zorgen dat u over volledige documentatie beschikt voor elke geïmporteerde auto die ze verkopen, zelfs als het voertuig niet gedekt is door uw Britse auto-importverzekering. In Duitsland kunnen auto-exporteurs de auto niet rechtstreeks bij de klant afleveren als ze niet op de hoogte zijn van zaken als belasting-, registratie- of eigendomsvraagstukken in het voertuig, aangezien de douane al het werk zal doen.

Required tips when buying a bezoek de site

Uw Duitse auto moet een veiligheidstest doorstaan ​​om in Duitsland te kunnen worden geïmporteerd. Het is essentieel om een ​​gewaarmerkte kopie van het VIN (Vehicle Identification Number) van het voertuig te overleggen, evenals een gecertificeerd inspectierapport door een geautoriseerde Duitse specialist.

Als de auto eenmaal in Duitsland staat, wordt hij als zodanig geregistreerd en moet u bij invoer de bijbehorende invoerrechten betalen. Wanneer u klaar bent om het voertuig naar huis te brengen, kan het zijn dat u een speciaal formulier van de auto-importeur nodig heeft om te bewijzen dat u de eigenaar bent van de auto voordat u deze naar uw thuisland brengt.

Als uw Duitse auto thuis geparkeerd staat, kunt u er nog een korte tijd mee naar uw plaatselijke autoverhuurbedrijf rijden om de auto voor vertrek te laten nakijken. U kunt de auto ook in uw eigen land verhuren om een ​​huurretour te doen, maar het voertuig valt dan onder een Europese autoverhuurovereenkomst.

U moet een rijbewijs en een verzekering voor de geïmporteerde auto hebben voordat u deze in Duitsland bestuurt. Als u ermee rijdt voor zakelijke doeleinden, heeft u de nodige documenten nodig om als particulier door de EU te kunnen rijden bezoek de site.

Als u alle nodige stappen heeft ondernomen om uw Duitse auto naar uw thuisland te vervoeren, zult u merken dat de weg naar de EU soepel verloopt! In de meeste landen in Europa kunt u een auto krijgen zonder enige vorm van beperkingen, zolang u aan alle eisen voor invoer voldoet.