Sun. Jul 3rd, 2022
keto
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Hoe lang duurt een Keto-dieet?

Het keto-dieet, een eiwitrijk, koolhydraatarm en vetrijk plan, overtreft misschien zowel paleo- als tarwevrije diëten als de nieuwe eetgekte van 2020. Misschien heb je gemerkt dat #keto een bekende term is geworden op je sociale media feeds: borden hoog opgestapeld met steaks, avocado en spek. Maaltijdbezorgdiensten zijn ook geschikt voor eters met hetzelfde aanbod: strip-seal-teststrips om uw bloedsuikerspiegel te meten om te zien of het tijd is om weer over te schakelen op koolhydraten.

Als je op dieet gaat, is de kans groot dat je ook minder vlees eet (of in ieder geval kleinere hoeveelheden eet) en om het verloren eiwit goed te maken eet je meer kaas, yoghurt, melk en brood. Dus hoe lang duurt een keto-dieet?

Afhankelijk van de persoon die het dieet volgt en zijn inzetniveau, kan een programma voor gewichtsverlies dat minder dan zes weken duurt, gemakkelijk worden volgehouden op een strikt ketogeen dieet. Als je echter langer dan een jaar op dieet bent geweest, heeft je lichaam meer koolhydraten nodig om de eiwitten die je niet meer hebt en het vet dat je hebt verloren te compenseren.

Zelfs als je al jaren een dieet volgt en nog nooit een probleem hebt gehad met gewichtstoename, heeft je lichaam niet altijd het gevoel dat het in staat is om deze veranderingen bij te houden, vooral als je koolhydraten probeert te eten. opnieuw. Het beste wat u in deze situatie kunt doen, is uw arts raadplegen voordat u met een dieet begint, zodat u weet hoe lang een ketogeen dieet zal duren.

Je wilt niet teleurgesteld raken door hoe lang het duurt omdat je iets te snel of te hard hebt geprobeerd. Een solide, gezond dieet voor de lange termijn moet een aantal geleidelijke veranderingen omvatten, zodat uw lichaam zich op natuurlijke wijze aanpast aan de veranderingen, zodat u uw gewicht kunt behouden en u niet zult vervelen met de levensstijl. Het is gemakkelijker om je eraan te houden als je een reden hebt om aan te blijven.

Veel mensen besluiten geleidelijk af te vallen omdat ze merken dat ze wat meer motivatie nodig hebben dan normaal wanneer ze kortetermijnplannen volgen. Met een langetermijnplan is het doel niet alleen af ​​en toe een paar kilo kwijt te raken, maar meer te laten vallen over een lange periode. Een dergelijk langdurig dieet zal het gemakkelijker maken om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken, aangezien het lichaam de kans heeft gehad zich aan te passen en zijn reserves weer op te bouwen. Mensen die langer dan zes maanden op dieet zijn, moeten hun arts raadplegen voordat ze aan een langetermijnplan beginnen, omdat het voor hen moeilijker kan zijn om eraan vast te houden.