Sun. Jul 3rd, 2022
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Diamond painting picture is een geweldig knutselproject voor tieners. Het kan ook worden genoten door zowel volwassenen als kinderen. Er zit een beetje geschiedenis achter Diamond painting picture en het werd oorspronkelijk gemaakt tijdens het Victoriaanse tijdperk in Groot-Brittanniƫ. Het werd voor het eerst gedaan op de binnenmuren van hun herenhuizen en het was in die tijd vrij duur.

 

Diamond foto’s zijn gemaakt met een speciale acrylvloeistof die honderdvijf kleine diamanten bevat die zijn geperforeerd om het licht er doorheen te laten. Diamanten worden meestal gesneden om patronen op het canvas te maken. De vloeistof wordt met een penseel of applicator op het canvas aangebracht en gedroogd totdat het dik genoeg is om de diamanten op hun plaats te houden. Om de grootte van de diamanten op het doek te veranderen, gebruikt een juwelier een muis. Dit proces vereist een kunstenaar met technische kennis en een fijne set van duidelijke visie.

 

Nadat de vloeistof is opgedroogd, worden de diamanten met precisie op het canvas geplaatst met precies de juiste tussenruimte tussen elke diamant. Daarna wordt het canvas gewassen en wordt er primer op aangebracht om het voor te bereiden op de laatste verflaag. Een diamantschilderboor wordt gebruikt om de benodigde gaten in het canvas te boren. Het is meestal gemaakt van koper of messing. Met de diamantboorboor kan men heel kleine gaatjes boren met slechts een paar rondjes diamantkralen.

 

Diamantafbeeldingen kunnen worden gekocht bij kunstgalerijen en online veilingwebsites. Er is een kit die wordt geleverd met alles wat nodig is om een diamantfoto op canvas te schilderen. Het is gemakkelijk te gebruiken en iedereen kan het met minimale expertise. Om meer geld te besparen, maken sommige mensen hun eigen kit. Voor dit type kit is alles wat nodig is wat acrylverf en de optionele ronde kralen.

 

Om te beginnen wordt acrylverf op het fotoformaat aangebracht en daarna wordt het benodigde aantal ronde kralen (meestal rond de 15) door de minuscule gaatjes in de acrylverf gestoken. Vervolgens worden ze voorzichtig op de kleine diamanten gedrukt met behulp van een diamantschilderboor. De boor is erg licht en is bijna onzichtbaar. Hierna worden de diamanten langzaam geduwd totdat de gewenste rondheid is bereikt. De boor blijft draaien en duwt nog kleinere diamanten in de verf. Aan het einde van de procedure wordt een nieuwe laag acryl toegevoegd.

 

Diamanten fotolijstsets kunnen ook online worden besteld en rechtstreeks naar de klant worden verzonden. Net als bij de andere kits wordt de foto eerst opgemeten en vervolgens zorgvuldig gemonteerd door de klant. Het is belangrijk om de afbeelding correct in elkaar te zetten om later problemen te voorkomen. De acrylverf moet volledig drogen voordat deze op het canvas wordt aangebracht. Volledige diamantschilderijen kunnen online worden besteld met dezelfde procedure als hierboven uitgelegd.

Bezoek voor meer informatie hun website op mythofasia.nl/