Sun. Jul 3rd, 2022
Verlichting
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bauhaus-verlichting is een van de meest invloedrijke ontwerpen aller tijden. Het werd in de jaren 1920 ontworpen door Paul Gauguin en was in die tijd populair vanwege de strakke lijnen en het unieke gebruik van kleuren en vormen. Je kunt een prachtige Bauhaus-geïnspireerde look in je huis creëren met een breed scala aan Bauhaus-verlichtingsarmaturen.

De stijl is oorspronkelijk gemaakt door een groep kunstenaars in Nederland genaamd de “Bauhaus-beweging”. Veel beroemde kunstwerken in deze stijl zijn gemaakt door Gauguin en zijn medewerkers. Voorbeelden van deze werken zijn de ‘Seascape’City Lights.’ De meeste andere Bauhaus-verlichtingsontwerpen zijn afkomstig van een groep ambachtslieden genaamd de ‘Union’ die Bauhaus-verlichtingsarmaturen heeft gemaakt.

Het belangrijkste kenmerk van Bauhaus-verlichting is het gebruik van lichte kleuren. Ze zijn erg gewaagd en intens, en veel van de verlichtingsarmaturen uit deze stijl hebben een uniek design. Je hebt misschien een ontwerp waar je van houdt, maar de Bauhaus-verlichtingsarmaturen die voor je beschikbaar zijn, kunnen het misschien niet tot zijn recht laten komen in termen van hun kleurenschema’s. Als u niet de juiste armaturen kunt vinden die bij uw ontwerp passen, kunt u overwegen om een ​​bestaand armatuur te kopen en deze aan te passen aan uw ontwerp.

Er zijn veel stijlen van Bauhaus-verlichting, maar de meest populaire stijl is de ‘ronde lamp’. Dit is een van de oudste en meest populaire stijlen die je in Bauhaus-verlichtingsarmaturen zult zien. Deze stijl heeft veel kleine lampjes rondom een ​​centrale lamp. Het belangrijkste van dit kapsel is dat het erg in het oog springt, en het kan je helpen om een ​​prachtig lichteffect te creëren dat een dramatische look creëert. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door het ontwerp en overmatig gebruik van deze stijl, dus als je een meer subtiele benadering van Bauhaus-verlichting wilt, kun je overwegen om een ​​stijl te gebruiken met subtielere ontwerpen.

Een erg populaire stijl is de ‘Crescent Lamp’. Deze lampen hebben een of twee grote lampen aan weerszijden van een grote ronde voet. Ze kunnen worden gebruikt voor sfeer-, taak- of accentverlichting. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en tinten, en je zult ze vaak tegenkomen in badkamers en gangen.

Andere stijlen van Bauhaus-verlichting zijn onder meer de “Waterige Lamp”, die een ronde metalen of glazen voet heeft, omringd door acht kleinere lampen. De lampen worden meestal aan weerszijden van een centrale spot geplaatst en van onderaf verlicht. Een andere stijl is de “Flamingo Lamp”, met vier kleinere lampen die in een cirkel rond een grotere centrale lamp zijn geplaatst.

Meer informatie? Klik hier Bauhaus verlichting